Header Ads

Посјета Центру за ментално здравље


Чланови Bијећа ученика, рукотворина и новинарске секције су посјетили Центар за ментално здравље. Заједно са водитељком Bијећа ученика Љиљаном Никешић, школским логопедом Санелом Кладњаковић и директорком наше школе Зумком Грабус, сазнали смо много ствари од прим. др Злате Папрић, која нас је заједно са другим запосленим радницима пријатно дочекала.

Она нам је одгонетнула загонетку зашто не носе бијеле мантиле као остали доктори. Разлог је баш једноставан — да би се сви осјећали пријатније и били под мањим притиском, што је креирало опуштену атмосферу међу нама.

У Центру смо се упознали са особама које нису способне за самосталан рад. Дали смо им мале поклоне као што су слаткиши, школски прибор и пузле, те са члановима секције рукотворина правили наруквице које су биле једна од успомена наше посјете.

Током дружења, разговарали смо и са социјалном радницом Бесијом Осмић, која нам је давала савјете и откривала тајне њихових техника разних рукотворина.
Када је било вријеме да се упутимо својим домовима, добили смо освјежења, као и малу захвалницу направљену специјално за нас.


Једна од најбитнијих ствари које смо научили је да се требамо обратити некоме ако мислимо да имамо било каквих проблема, који углавном нису ријетка појава, а најчешће настојимо да их игноришемо.