Header Ads

Посјетио нас је Одред извиђача Брчко дистрикта


Нашу школу посјетили су извиђачи Брчко дистрикта БиХ. Учионица бр.6 била је пуна знатижељних ученика V разреда, који су у једном школском часу сазнали све шта требају знати о овом покрету.


Старјешина извиђача Брчко дистрикта Иван Клашнић и чланови Одреда извиђача нашим ученицима су представили своју организацију и позвали их да им се придруже. Један од чланова Одреда извиђача је и ученица наше школе Анастасија Плавшић, а и сам старјешина извиђача је некада похађао нашу школу.

Ученици су сазнали да покрет извиђача постоји од 1907. године и данас је у свијету око 43 милиона извиђача, од тога их је у Брчком око 30. Извиђаштво допуњује школу и породицу у стварима које су за њих неизведиве. Извиђаштво открива свијет ван зидова учионице, потиче жељу за истраживањем, откривањем и знањем. Извиђачи активно примјењују своје знање и несебично га дијеле са другима.

Најзанимљивији дио презентације био је када су извиђачи показали неке своје вјештине те научили наше ученике како свезати амбулантни чвор. Показали су нам такође како изгледа такмичење извиђача и како се извиђачи Брчко дистрикта поздрављају.

На крају презентације сви су ученици пожељели постати извиђачи те је старјешина извиђача дао неке корисне информације:
- извиђачи се састају суботом у 14 часова у Омладинском центру
- годишња претплата износи 15 КМ.
Ученици наше школе се за све информације о извиђачима Брчко дистрикта могу обратити учитељу Огњену Дурићу или ученици VIII1 Анастасији Плавшић.