Header Ads

Dani otvorenih vrata


Ove školske godine prvi put smo organizovali Dane otvorenih vrata. Aktivnosti su se održale 14., 15. i 16. 6. 2017. godine.

U srijedu 14.6.2017. godine u 10 sati otvorili smo vrata naše škole svim prijateljima, roditeljima, predstavnicima Vlade i medija. Posjetioci su tako mogli prisustvovati aktivnostima naših sekcija, ali i predmeta koji se podučavaju u našoj školi. U periodu od 10 do 14 sati održale su se razne kreativne radionice te su se tako predstavile sljedeće sekcije: Vijeće učenika, Rukotvorine i Novinarska, a od predmeta: Matematika, Fizika, Srpski jezik i književnost, Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Njemački jezik, Informatika, Tehničko obrazovanje, Hemija i Biologija. Kreativne radionice imali su i učenici razredne nastave, a imali smo i goste - Osmu osnovnu školu Brka.

Drugi dan Otvorenih vrata bio je rezervisan za sportske aktivnosti. Učenici su se takmičili u basketu i šutiranju, a vrhunac je bila revijalna odbojkaška utakmica između nastavnika i učenika.
U basketu u kombinaciji VI i VII razreda pobijedio je VII1, a u kombinaciji VIII i IX razreda pobjednici su učenici IX1.
U disciplini "Šutiranje za 3 poena" pobijedila je učenica Amela Kurtalić VIII1.
Odbojkaška utakmica završila je ovaj put pozitivno za nastavnike jer su pobijedili učenike 3:2.

Trećeg dana poželjeli smo dobrodošlicu budućim prvačičima i nagradili uspješne učenike u školskoj 2016/2017. godini. Priredba je počela u 12 sati na kojoj su uživali i pjevali svi sadašnji i budući učenici naše škole. Budući učenici su tako mogli vidjeti i osjetiti kako je škola zabavno mjesto gdje se uči kroz ples, pjesmu, recitaciju, glumu, sviranje i sl.

Nestrpljivo iščekujemo sljedeće Dane otvorenih vrata Četvrte osnovne škole!